Monday, July 21, 2008

budak sekarang

My distant aunt said, "Budak zaman sekarang ni, dah tanak jadi doktor, jadi engineer, lawyer...Anak aku nak jadi pengarah filem!"

Tak ape lah...Asalkan boleh buat banyak duit...

"Eh, anak Dr. Ani* tu pun sekarang jadi chef tau!" another aunt of mine commented.

My cousin's little son, a 10-year-old boy, is very smart. He asked my aunt, "Tok Mummy, kerja ape eh, paling senang, tapi dapat banyak duit!"

Her Tok Mummy said, "Jadilah macam Mawi...Sekarang dia dah boleh beli rumah harga juta-juta!"

Rezeki masing-masing...

(* bukan nama sebenar)

1 comment:

heartbeat said...

mawi pun macam slow dah..