Monday, December 24, 2007

Kesimpulan 2 cerita

Di butik Louis Vuitton.

Pembeli: Cantik kasut ni...Saya mahu satu pasang.
Penjual: Oh, maaf. Design yang ini sudah out of stock. Design ni sungguh laku.
Pembeli: Habis stok? (Kecewa)
Penjual: Mawi datang beli satu pasang beberapa hari yang lepas. Dia beli sepasang kasut yang ini juga (menunding jari ke design kasut yang lain)
Pembeli: Wah, budak kampung pun beli kasut LV dua pasang!

Kesimpulan: Rezeki Mawi murah. Macam cerita dongeng yang menjadi kenyataan.


Di kedai jam.

Lelaki: Cantik kan jam Breitling itu? RM30000. Jam idaman saya.
Perempuan: Kenapa mahal sangat? Apa yang membuatkannya mahal sangat? Ada emas eh? Lelaki tak boleh pakai emas! Haram! Tak boleh dibawa sembahyang! Tak sah!
Lelaki: Masa sembahyang, saya tanggalkan jam tu, saya tinggalkan pada awak.
Perempuan: Awak jangan nak membazir beli jam mahal-mahal. Yang layak memakai jam RM30000 hanya perempuan macam saya! (Ketawa)
Lelaki: Huh, mengambil kesempatan rupanya...

Kesimpulan: Lelaki tak boleh pakai emas. DAN lelaki mesti membelikan perempuan jam yang mahal. ;)

4 comments:

Love and Memories said...

saya gadis low-maintenance.

saya gembira dengan jam Swatch. hehe...

adakah saya akan tetap low-maintenance 10 tahun akan datang?

hmm.

DrFrappucino said...

this reminds me when i bought my $10000 Tag Heuer back in neverland

scorpio21 said...

LV & Breitling, huh :) I will spend on them if they look good on me. I'll buy them anyway, if they look good on my guy :p

p/s: which Breitling yg sampai 30k tu?

the ectopy said...

love and memories, tak salah jadi low maintainence. saya pun begitu juga

drfrappucino, wow, that's expensive! why o why?!! are satisfied now?

scorpio21, i tak tau which breitling...didnt take notice...i didnt see anything special in it pun...entahlah, my eyes ni pelik kot