Wednesday, March 12, 2008

Sana-sini terdengar, teringat...

She/ He is witty.

-----

Once, I had a lunch with two Europeans and we were discussing about the current situation in their country.
Brad* asked Tony*, "How much money have they raised for the hospitals?"
Tony* said, "I think it is about half a million now."
Brad* then turned to me, "You know, it's sad to see the hospitals still need to raise money for them to run properly. Shouldn't the government channel proper fundings to them? Where has the money gone to? Personally, I don't mind paying higher taxes in order to get back proper health services," he said.
Brad* is a professional who had to pay almost half of his salary for the tax every year.
Something to ponder upon.

-----

In Malaysia, we have to pay for our taxes and Muslims have to pay for zakat. Still not enough.

-----

A man said this to me years ago, "Awak belajar jauh-jauh tu, semuanya saya yang tanggung! Duit cukai saya, awak tahu!"
Bitter.

-----

Many of us want cheap things. Cheap things are good, even though we could afford expensive things. But did you know, the people in China/ Indonesia who work in the factories/ farms that make/ provide cheap things for you are underpaid? In order to lower retail prices, they have cheap labour. And who suffer in the end? The poor becomes poorer, the rich becomes richer.

-----

I think, although we don't have a good health service in Malaysia, but it's cheap enough for the poor to gain access. I don't think there are other countries like Malaysia.
I remember a fellow doctor friend who hopes for this: if you have the money, go to the private hospitals. You'll be helping to reduce the crowd in the government hospitals, thus, we could provide you with better health services. There are too many patients in the government hospitals and we have shortage of doctors in the government hospitals. Some of the rich ones demand for us to attend them first although their cases are not urgent. This is not fair for others.

-----

I remember a stranger talked to me while waiting for the bus together, "I had an accidents a few years back, and I had to wait for an hour before the doctor saw me! The health services here suck!"
I smiled, "It's worse in Malaysia."

-----

"Kerajaan jual minyak murah kepada nelayan, beri lebih subsidi kepada mereka, dengan harapan nak membantu. Tapi apa nelayan buat? Mereka beli minyak kita dengan harga yang murah, kemudian mereka jual balik ke negara jiran secara haram, berkargo-kargo! Apa nak jadi dengan masyarakat Malaysia ni, saya pun tak tahu! Bila tak tolong, dikutuk-kutuk, bila tolong, mereka tikam dari belakang. Mahu senang dengan mudah."

-----

"Dahulu, Mahathir mahu guna matawang Dinar untuk proses jual beli antara negara. Beliau mahu elakkan daripada menggunakan matawang Dollar. Tapi bila diusulkan, orang Arab tolak idea Mahathir. Dinar tak laku, kata mereka. Sekarang tengok, Jepun pun dah mula mengelakkan matawang Dollar. Padahal dulu lagi, Mahathir sudah beri idea itu."

-----

"Minyak negara kita sudah dikira antara yang termurah di dunia. Tapi masih ramai rakyat tak bersyukur. Mahal sangatkah? Tapi dari mana pula Mat rempit dapat duit beli minyak buat lumba haram?"

-----

A: Apa you dapat dengan main politik?
B: I bukan main betul-betul, I main gitu-gitu saja...
A: I tak suka orang main politik sebab 'gitu-gitu'. Kita perlu ada orang Melayu yang betul-betul hendak mengubah nasib rakyat kepada yang lebih baik. Niat you ni berpolitik ni dah salah...Sekarang macam mana? Mahu sokong parti lain? Jadi lalang?
B: I tetap sokong UMNO. I tak mahu Melayu berpecah belah. Siapa kata I main politik dengan niat tak betul?
A: Baru tadi you cakap you tak serius main politik. Sekarang, cakap lain pula.
B: I tak mahu beritahu you. Biar orang nampak kita begini. Tak perlu semua orang tahu niat kita berpolitik. Cukup berpada-pada.

-----

C: Kasihan Pak Lah. Orangnya baik.
D: Pak Lah jatuh bukan sebab dirinya, tapi sebab menantunya, si KJ. KJ main kroni. Kalau letak satu dua, tak apa jugak. Siapa tak sakit hati. Pak Lah jadi mangsa.

-----

Selamat Malaysia baru :)

2 comments:

green apple said...

wahahhhaa.

I love this entry especially the KJ ones.

Is that true?

the ectopy said...

Tak tahu lah betul ke tak...Semua orang pun claim expert pasal politics ni...