Tuesday, April 28, 2015

I met an asnaf.
He has two wives and 17 children.
I was so upset. Like, "Dahlah kau tu tak ada duit! Lepas tu kahwin dua, pastu anak ramai, pastu pandai pula kau minta zakat! Kalau dah tak mampu tu, buatlah cara tak mampu!"

I whined to my colleague. "Inilah lelaki!"
"Wait, wait...Bukan nak defend dia, tapi dia kaya masa dia kahwin dua tu."
"Oh, okay. Kalau macam tu, I tak sakit hati sangat. Hehehe..."

According to this man, I don't know how true it is, he used to own a chain of restaurants. Then, he fell ill and he was told that he only had a few months to live. So, he sold all his property, I assume, to pay all his debts, and now, he's left with nothing.

Ehem, kalau dah banyak hutang tu, tak kaya lah tu kan...Benci betul dengan orang yang mengaku kaya tapi sebenarnya banyak hutang ni.

"Habis tu, kenapa dia buat business balik? Dah 3 tahun, tak mati lagi," I asked my colleague.
"I asked him the same thing. Dia cakap, lepas ni dia nak buka restoran balik."

Ala, you guys pun tahu kan imagination I ni macam mana.
I started to think maybe he was not a good husband, lepas tu diuji Tuhan, lepas tu dia insaf.
Seriously, my mind can make drama...


Anyway, below is such a good article. I agree 100 percent! I highly encourage you guys to read it. :)
http://www.ummzakiyyah.com/polygamy_not_my_problem

1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI