Saturday, November 27, 2010

Me: So, how are things?
Bf: Everything's okay.
Me: How's Adam?
Bf: Okay.
Me: Andrew?
Bf: Okay.

(Okay this was getting boring, so I returned my focus to Adam, my boyfriend's good-looking bestfriend :) )

Me: Adam bagi apa untuk birthday girlfriend dia?
Bf: Entah, I tak tanya.
Me: Girlfriend dia bagi apa untuk birthday Adam?
Bf: Perfume kot.
Me: Boring lah girlfriend Adam ni! Baik I yang couple dengan Adam! Hehehe...
Bf: I ketuk kepala you karang!
Me: Hahahaha...You tau tak, orang cakap, 'Jikalau sayangkan burung, biarkan burung itu terbang bebas. Kalau burung itu memang untuk mu, burung itu akan terbang kembali kepadamu'.
Bf: Mana boleh! Kalau ada orang lain tangkap burung tu, macam mana dia nak terbang dah! Falsafah mana you ambil ni. Salah! Tak boleh guna pakai! Biarlah burung tu mati dalam sangkar Abang, jangan mati dalam sangkar orang lain!
Me: Hahahahaha!
Bf: (Laughs) Pandai-pandai je you berfalsafah ye...
Me: I baca dalam blog orang lah!

2 comments:

weed something out said...

:) penangan blog.

green apple said...

"Biarlah burung tu mati dalam sangkar Abang, jangan mati dalam sangkar orang lain!"

so sweet.

mimpilah aku nak dgr laki aku cakap macam ni.