Tuesday, June 16, 2015

Remember that bag I wanted? Last weekend, it was back on the official website. Decided to ask FV if I can order through FV instead.

Today, poof, gone again...

Why have I not learnt my lesson yet? Kalau dah suka, terus beli!!! Paham tak Ectopy?!!!

Bukan rezeki I lah tu...*Cries again*

Anyway...Work has not been better. I am still on a war with this certain colleague. I thought, I already let it go. But just now, another colleague of mine came and reported her comments about me. She said I was lazy.

First, she accused me of being insincere. Now, lazy?

Okay, I need to remind myself not to take it too seriously. Because, as long as I didn't witness what she actually said, this all could still be a rumour/ miscommunication. So, why crowd my mind with it?

Secondly, I hope there 's a hikmah behind all this. Like, perhaps, Allah will answer all my prayers. Let me make my prayers as my weapon.

My next strategy is to avoid all direct contact with her. Not that I'm scared, berani kerana benar, but I don't want to make things worse. Biarlah Tuhan yang tunjuk, I'm in no position to prove her wrong.

And, I hope people would stop telling me what she thinks of me. Everytime I started to forget about her and enjoy my work again, somebody would come and tell me news that would spoil my mood. So, I want to forget and don't want to know. In this case, ignorance is definitely bliss!

------

Tadi, I baca a Malaysian gossip blog. The visitors are bitching about this actress. I think it's unrealistic when we expect public figures to be friendly, happy and ready all the time! Like, hello, you yourself wouldn't be friendly, happy and ready for a photo session with your fans all the time too!

Susah jadi orang famous ni.
Buat baik pun, ada je yang tak kena...

Lepas tu, every single photo nak kena komen. I pun ada juga gambar dengan anjing. Ada juga gambar dengan non Muslims who are holding alcohol. Ada juga gambar dalam church.

To me, shouldn't be an issue. Tapi, bila celebrities yang buat, mulalah ada komen komen yang dot dot dot. Like, seriously?

Like that gymnast lah. Kesian dia...

To me, the best way to preach is by showing good examples. Setakat nak komen-komen ni, please lah, sometimes you yang nampak bodoh.

When you show good examples, orang sendiri yang tertarik dengan you. You tak payah susah susah nak berdebat.

I've never told anyone how I decided to wear tudung. I think my previous boss played a big part of it, I wish to tell him how I respect him and look up to him so much, that he really did leave a mark in my heart.

See? My boss is a guy, dia tak pakai tudung and dia tak pernah sekali pun komen about my appearance. He never indirectly or sarcastically tried to judge me or change me. He just did his work, talked about his experiences and taught me.

But I sendiri yang malu. And after my confinement, I came to work with a headscarf. He just smiled at me. Nothing more or less.

I don't know about you, but that's the kind of people I want to idolize.

Until now, whenever I thought about my hijrah, I thought about my boss. I selalu rasa he should know what he did to me, tapi I malulah...Haha.

Dulu-dulu, I selalu rasa pakai tudung ni won't define your heart. Sebab I selalu encounter orang yang I tak respect tapi pakai tudung. But my ex-boss managed to change my perception, even without him even knowing.

Dan itulah dakwah yang terbaik.

5 comments:

syuhadaa said...

Letih la baca blog gosip. Orang Muslim kat Malaysia ni (kebanyakannya) macam entah apa-apa la. Kadang-kadang bila timbul issue macam ni, I akan rasa benda tu takda apa pun. I pun confuse jadinya, am I being insensitive on 'Islamic-related' issues, or memang mereka-mereka ni yang over sangat?

Hmmm kena fikir panjang siket.. hehe.

diyana di said...

semalam I tgk ada lagi beg tu tapi bkn kaler white mcm u nak..

Drama Queen said...

Next time beli je…. Don't be like me, until now tak beli bag lagi!!! pffftt!

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Miasuraya said...

Yup. Banyak lagi cara baik untuk preach.

Sharing my story: I often had a negative perception of the Ustaz and Ustazah or the more "alim" and "covered" kids at school because they can be so judgmental and mean and disapproving. So I stayed away from them.

While studying in Melbourne, I went to the raya open house of an islamic student association. Terkejut I when all these seniors in tudung labuh were being so so so nice to me, ajak sembang, asking about my experience there so far, offer food, etc. This include my housemates, who were mostly quite religious. The fact that they were not imposing their strong beliefs on me made me more drawn to them. Lepas balik Melbourne tu I start tak tinggal sembahyang, sebab thinking of them made me malu sendiri.

Hmm boleh jadi topic blog post lol.