Tuesday, January 29, 2013

The first time I saw this .gif, I laughed out loud. Hahahaha! Still do!


Suck it innnn!!! And boink!

----

I've been meaning to write a proper blog post since forever but I was too lazy to switch on my laptop. Haha, what an excuse...I thought I would write something once I am back in Klang Valley, but then, I was too busy enjoying my urban life, besides my husband was hogging the computer most of the time, so I came home yesterday with no update. At work today, I received a good news: I am required to attend a course in Ampang, yahoo, tomorrow I am going back to KL again and spend the weekend in my hometown! So, after I sorted out my flight ticket, what the hell, I'll write something now.

----

A few days ago, I had a nightmare.

In the dream, my husband had a second wife and he was not being fair to me. He had been sleeping with her for 2-3 days. So, I demanded him to spend time with me. I merajuk but he tak layan I langsung! I cried, but he buat dunno. So, at one point, I became angry, I wanted to bite him and was crying all the while.

In real life, I screamed and bit the pillow instead, woke up crying. Haha!

My husband boleh pulak terjaga masa tu. He was worried and concerned, "Kenapa, Sayang? Ha? Kenapa? Kenapa you nangis?"

I malulah nak cakap the actual reason I nangis sebab you tak pujuk I, so in between the sobs, I told him, "I mimpi Abang kahwin lain!"

"Mimpi je tu...Mana ada Abang kahwin lain...Dah, tidur!" And he hugged me tight.

Hihihi. Hahaha...Bodohlah mimpi sampai nangis! In my lifetime, this probably has occured for 5 times only, and the last I had was when I was in university, years ago!

It's not like I fought with anybody before going to sleep. In fact, I was quite happy that week!

The next morning, I thought about it. My husband usually tidur mati.

Me: Abang, kuat ke I jerit semalam? Sampai you boleh terjaga...
Husband: I bangun pergi toilet lah masa tu...
Me: Patutlah! You tu tidur mati, mana pernah bangun kalau bunyi apa-apa!

Me: Nasib baik I tak betul-betul gigit you kan. I gigit bantal...
Husband: Kalau you gigit I, I pukul you lah...!

Husband: Yang, I kahwin dengan siapa?
Me: Entah. Tak kenal orang tu. Jahatlah you kahwin lain! I rasa ni petunjuk lah. Naluri seorang isteri. Hehehe...
Husband: Ye lah tu! Merepek!

-----

When I was at Mother's house, the recycling lorry went by.

"Suratkhabar lama...! Paper lama...! Che cho soi lek...! (or something like that)"

Husband: Eh, selama ni I ingat lori tu wujud dalam TV je. Rupa-rupanya memang betul-betul ada!
Me: Lori apa?
Husband: Tu, lori suratkhabar lama tu.
Me: Memanglah ada!
Husband: I ingat dalam iklan je. I tak pernah tengok pun. Tak pernah dengar.
Me: HAHAHAHAHAHA! Selama ni you tengok dalam iklan je? HAHAHAHAHA!

Kampungnye husband I niiiiiiiiii!!!!!!!!

-----

I have a laid back family.

Mother langsung tak ada pantang larang waktu pregnant. Sangatlah cool...

I attended my sister's housewarming, and they served lauk nangka masak lemak? Itu ke nama dia? Tapi sedaplah.

My SIL saw, "Ehhh...Orang pregnant tak boleh makan nangka!"

Husband: Haa...Awak jangan makanlah nangka tu...Kak kata tak elok makan...
Me: Tapi I dah makan dah setengah ni!
Husband: Makan ni je, lepas ni tak boleh makan dah!

Husband: Kak, apa lagi orang pregnant tak boleh makan?
SIL: Tak boleh makan ais. Nanti baby besar.
Me: Baguslah baby besar!
SIL: Tunggulah masa nak lahir nanti...Seksa nak teran!

Hehe, I don't think I would follow any of her pantang larang. I will only avoid raw sushi.
That's all.

-----

MIL: Boleh makan? Tak ada alahan?
Me: Okay je...Kadang-kadang je loya...
MIL: Ma tak boleh makan nasi langsung sampai bulan 5. Tapi Ma mudah bersalin. Bidan tak sempat datang rumah, Ma dah bersalin sendiri dah...
Me: (Horrified face)

At home-

Me: Abang! Abang lahir dekat rumahhhhhhh!!! Eeeekkkk!!! You nampak adik you lahir dekat rumah! Eeeekkkk!!! Lepas tu you dengarlah mak you jerit jerit? Dahlah bidan tak sempat sampai. Mesti you nampak mak you berdarah-darah! Eeeeekkkk!!!

Husband: Tak adalah...I tak ada dekat rumah pun time tu. Tak tengok pun...

Me: Still...Mesti satu rumah kecoh. Kenapa mak you tak pergi hospital?

Husband: Entah. Mak I tu orang kampung.

I selalu ingat orang yang beranak dekat rumah ni zaman datuk nenek moyang kita je...My MIL muda lagi tau...Even my brother-in-law is younger than me!

Eeeeekkkk!!!

-----

Cerita serius di lain post. Hari ni kita light light aje...

5 comments:

Alia said...

HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAH @ GIF!

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA @ gigit bantal!

HAHAHAHA!!!! Saja nak bagitau, padahal hari hari stalk your blog, I love your blog.

Ok tu je. bai.

HAHAHA

The Tea Drinker said...

sorry. i'm still kinda stuck at the bouncing boobs up there.

will try to comprehend lori surat khabar after i find a disable gif plugin for my chrome.

wow... look at those... uh... tummy...

funky_D a.k.a Mrs Al said...

omg....xde makan sushi ke? really? kalau dah makan camne ek?

owh btw, i like ur blog. 1st time komen. keep it up!

Anonymous said...

tak boleh makan sushi ah ...boleh makan sushi yang dah masak je ...tapi kalau dah makan tu rezeki ...hehehe ...ia bagi mengelakkan jangkitan kuman toxoplasma yang tak diingini, tapi kalau dah makan, tak semestinya akan terjangkit .so hopefully you will be fine

ectopy

Lollies said...

Masya Allah you are pregnant. This is good news. May Allah amke it easy for you. I avoide or reduce caffeine. Irasa lain semua I bantai. For pantang though, you have to take cue from your own body. I rasa orang lainlain reaction.

but still i rasa i lambat tau ni. regardless congratulations